Skip to content

Colectia “Sfaturi pentru parinti”

Colectia “Sfaturi pentru parinti” contine un numar de 10 brosuri realizate de Fundatia Copiii Nostri cu sprijinul financiar al Reprezentantei UNICEF in Romania. Aceste brosuri contin atat raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care si le pune fiecare parinte cat si reguli de baza pe care parintii trebuie sa le aiba in vedere pentru obtinerea celor mai bune rezultate in educarea propriului copil.

Colectia contine urmatoarele titluri:

 1. Vreti sa comunicati cat mai bine cu copilul dumneavoastra?

Brosura se adreseaza parintilor, (primii care trebuie sa stabileasca o buna comunicare cu copilul), si prezinta principalele elemente componente ale comunicarii, consecintele unei proaste comunicari precum si recompense pentru o buna comunicare 

  2. Vreti sa aveti un copil disciplinat?

Brosura incearca sa-i ajute pe parinti sa stabileasca un plan de disciplina pentru copilul lor care sa evite abuzul si violenta in familie.

 3. Recompense pentru copiii dumneavoastra?

Brosura contine o serie de sfaturi pentru alcatuirea unui sistem de mici recompense prin care parintele sa obtina rezultatele dorite din partea copilului sau, fara a mai fi nevoit sa apeleze la constrAngere sau violenta.

   4. Cum sa discutam cu copiii probleme legate de sexualitate?

Brosura prezinta cateva idei si sfaturi pentru parinti in legatura cu felul in care trebuie abordate problemele legate de sexualitate, subliniind pericolul pe care il reprezinta pentru copil ignoranta in acest domeniu.

 5. Cum sa prevenim accidentele?

Brosura atrage atentia parintilor asupra riscurilor accidentelor domestice, cunoscand ca pentru copiii de varsta prescolara acestea reprezinta peste o treime din accidentele posibile.

 6. Cum sa alegem jucaria potrivita?

In aceasta brosura, se ofera cAteva sfaturi utile privind tipurile de jucarii existente precum si modul in care acestea pot fi selectate pentru atingerea scopurilor educationale avute in vedere la un moment dat pentru fiecre copil in parte.

 7. Cum sa invatam copilul sa foloseasca toaleta?

Brosura prezinta parintilor varsta, felul in care copilul se acomodeaza cu folosirea toaletei, precum si motivele fizice sau psihice care pot determina esecuri ale copilului in acest sens.

 8. De ce se teme copilul meu de intuneric?

Brosura prezinta parintilor cele mai frecvente motive ale aparitiei la copil a fricii de intuneric, precum si sfaturi utile pentru prevenirea si inlaturarea acesteia.

Reclame

2 comentarii

Lasă un comentariu
 1. Pavel Mihaela / Ian 13 2011 16:12

  Sunt profesor la Scoala „Angela Gheorghiu” Adjud, Vrancea si as vrea sa stiu daca exista posibilitatea achizitionarii celor 10 brosuri pentru biblioteca scolii.Mentionez faptul ca orasul nostru se situeaza intr-un mediu defavorizat, cu multi someri, fara perpectiva apropiata a unei dezvoltari durabile.

  • fcn61 / Ian 15 2011 19:34

   buna seara,
   nu se pot achizitiona pentruca nu sunt de vanzare. de altfel in acest moment nici nu mai avem tiparite, pentruca le-am distribuit in judete. le folosim intr-un proiect de educatie parentala care se desfasoara si in judetul dvs. luati legatura cu inspectorul de invatamant prescolar care este si coordonator local, pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: